Ring oss

010 222 20 99

Maila oss

info@maskrosenshvb.se

  • Hem
  • /
  • Arbetssätt

Arbetssätt

Hur vi arbetar

Vår utgångspunkt är främst att jobba utifrån BBIC där ungdomens individuella situation och personliga förutsättningar är styrande faktorer. 

Gemensamt formar vi en strukturerad behandlingsplan som innefattar skola eller annan daglig sysselsättning så som praktik eller arbete. Vi erbjuder också en rad olika behandlingsprogram och matchar lämpligt behandlingsprogram utifrån individens behov och i samråd med ansvarig socialtjänst.

Behandlingsprogram och behandlingsarbete

Vi erbjuder behandlingsprogram som ART, RePulse, A-CRA mm. Vi arbetar lösningsfokuserat och med motiverande samtal. Varje dag arbetar vår personal miljöterapeutiskt, lågaffektivt och agerar som vägledare och förebilder i vardagen. Vi upprättar en planering där både sysselsättning och en strukturerad vardag ingår i kombination med behandlingsprogram och regelbundna behandlingssamtal. Vi har behandlingssamtal enskilt och i grupp.

I det miljöterapeutiska arbetet på Maskrosen ingår aktiviteter som matlagning, bakning, trädgårdsarbete, träning och nöjesaktiviteter. Vi skapar meningsfull fritid genom att involvera våra ungdomar i olika föreningar som kan bidra med nya intressen.

Sysselsättning

Vi jobbar för att alla ungdomar ska vara involverade i ett positivt sammanhang. Forskning visar att konstruktiv sysselsättning i form av skola, praktik eller fritidssysselsättning är behövliga skyddsfaktorer och därför strävar vi efter att alla ungdomar ska ha en daglig sysselsättning, först och främst skola. Vi har gångavstånd till grundskola och har ett upparbetat och välfungerande samarbete med skolan. Då vi ligger nära flera olika kommuner finns det många gymnasieskolor att tillgå och samtliga program finns att söka till i nära anslutning till Maskrosen. Vi samarbetar också med olika privata aktörer i arbets- och näringslivet och tillsammans med ungdomen skapar vi en alternativ sysselsättning i form av praktik om den unge önskar eller behöver en annan sysselsättning än skolgång.

Hur vi arbetar

Har du några frågor eller funderingar?

Tveka inte att kontakta oss om det är någonting du undrar över.